نویان

فلکاینید

توضیحات

داروی فلکاینید برای درمان انواع خاصی از ضربان قلب نامنظم جدی (مانند تاکی‌کاردی بطنی مداوم و تاکی‌کاردی فوق بطنی حمله‌ای) استفاده می‌شود. این دارو برای بازگرداندن ریتم طبیعی قلب و حفظ ضربان قلب منظم و ثابت استفاده می‌شود. همچنین برای جلوگیری از بازگشت انواع خاصی از ضربان قلب نامنظم (مانند فیبریلاسیون دهلیزی) استفاده می‌شود. فلکاینید یک داروی ضد آریتمی است. این دارو با مسدود کردن سیگنال‌های الکتریکی خاصی در قلب که می‌توانند باعث ضربان قلب نامنظم شوند، اثر خود را اعمال می‌کند. درمان ضربان قلب نامنظم می‌تواند خطر لخته شدن خون را کاهش دهد و این اثر می‌تواند خطر حمله قلبی یا سکته را کاهش دهد.

خطرات

مصرف خودسرانه دارو به شدت خطرناک است و ممکن است منجر به عواقب برگشت ناپذیری شود لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو حتما با یک پزشک مشکل خود را مطرح نمایید

عوارض جانبی

در صورت تداوم یا بدتر شدن هریک از عوارض زیر، فوراً با پزشک مشورت نمایید: سرگیجه سردرد لرزش خستگی ضعف مشکلات بینایی (مانند تاری دید، دوبینی، دیدن لکه‌ها، مشکلات تمرکز) تهوع در صورت بروز عوارض زیر، فوراً به پزشک اطلاع دهید: علائم جدید یا بدتر شدن نارسایی قلبی (مانند تنگی نفس، تورم مچ پا یا پا، خستگی غیرعادی، افزایش وزن غیرعادی یا ناگهانی) در صورت بروز عوارض زیر، فوراً با اورژانس تماس بگیرید: ضربان قلب سریع یا نامنظم غش سرگیجه شدید بروز علائم واکنشهای آلرژیک مانند تنگی نفس، سرگیجه شدید، خارش، بثورات پوستی، ورم (به ویژه صورت، زبان یا گلو) عوارض مصرف بیش از حد داروی فلکاینید (مسمومیت دارویی) این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند تشنج، غش و ضعف (از حال رفتن)، سرگیجه شدید، ضربان قلب بسیار آهسته، مشکلات تنفسی، استفراغ شدید، تهوع در او دیدید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.

موارد مصرف

آریتمی قلب

هر قلب دو دهلیز در بالا و دو بطن در پایین دارد که وظیفه کنترل ضربان‌های قلب بر عهده دهلیز راست است. گره سینوسی یا SA نوعی ضربان ساز طبیعی است که با ایجاد سیگنال‌های الکتریکی، دستور هر ضربان را صادر می‌کند. با انقباض دهلیزها، خون به درون بطن‌ها می‌ریزد و با دسته‌ای دیگر از سیگنال‌های الکتریکی شرایط برای انقباض بطن‌ها و تخلیه خون اکسیژن دار از آنها به ارگان‌های دیگر بدن فراهم می‌شود. تمامی این اتفاقات در یک ضربان صورت می‌گیرد و یک قلب سالم در هر دقیقه بین 60 تا 100 ضربان انجام می‌دهد. اما گاهی در اثر عواملی چون آسیب دیدگی قلب، ضعیف شدن آن و یا استرس و تنش‌های عصبی، ضربان قلب دچار بی نظمی می‌شود؛ این بی نظمی می‌تواند به صورت کاهش یا افزایش تپش‌های قلب خود را نشان دهد. آریتمی قلبی عنوانی است که به این حالت اطلاق می‌شود. در حالتی که تعداد ضربان های قلب از حالت عادی بیشتر باشد، آریتمی قلب از نوع تاکی کاردی (Tachycardia) است. در حالتی هم که قلب کمتر از حالت عادی ضربان داشته باشد، فرد دچار آریتمی قلبی برادی کاردی (Bradycardia) شده است. نوع دیگری از آریتمی هم تحت عنوان ضربان های زودرس قلب یا اکتوپی نامیده می شود. درمان آریتمی برای موارد حاد آن بسیار اهمیت دارد و هر گونه بی توجهی نسبت به آن حتی می تواند باعث مرگ شخص گردد.