نویان

بتابلاکر

توضیحات

مهمترین داروهای بتابلاکر عبارتند از: پروپرانولول ، متوپرولول (متورال) ، آتنولول ، کارودیلول و بیزوپرولول. گیرنده های بتا زیرگروهی از گیرنده های عصبی و هورمونی بر روی سلول های قلبی هستند که تحریک آنها موجب افزایش تعداد ضربان قلب و افزایش قدرت انقباض قلب می شود. داروهای بتا بلوکر این گیرنده ها را مسدود کرده و عملکرد انها را کاهش می دهند. مسدود کننده های گیرنده بتا در پزشکی کاربردهای زیادی دارند. یکی از مهمترین آنها در درمان بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر (CAD) و آنژین است.

خطرات

مصرف خودسرانه دارو به شدت خطرناک است و ممکن است منجر به عواقب برگشت ناپذیری شود لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو حتما با یک پزشک مشکل خود را مطرح نمایید

عوارض جانبی

عوارض جانبی مسدود کننده های بتا شامل خستگی ، افزایش وزن ، تنگی نفس ، سرگیجه ، سردرد و ناراحتی معده است. از مسدود کننده های بتا نیز به دلیل وجود آنژین در اثر انسداد آنزیم پرینزمتال (اسپاسم عروق کرونر) در بیماران مبتلا به آنژین باید جلوگیری کرد ، زیرا در این بیماران بتا بلاکرها گاهی اوقات می توانند باعث ایجاد اسپاسم بیشتر شوند. از بسیاری از این عوارض جانبی می توان در بیماران مبتلا به آنژین با استفاده از مسدود کننده های بتا نوع یک که در درجه اول روی خود قلب کار می کنند و تأثیر نسبتاً کمی روی رگ های خونی ، ریه ها و سیستم عصبی مرکزی دارند ، جلوگیری کرد.

موارد مصرف

آنژین صدری

آنژین اصطلاح پزشکی برای درد قفسه سینه یا ناراحتی ناشی از اختلال موقت در جریان خون و اکسیژن به قلب است. مردم ناراحتی آنژین را به صورت احساس فشردگی، خفگی یا سوزش توصیف‌ می‌کنند – معمولاً در مرکز قفسه سینه، پشت استخوان سینه. تقریبا همیشه نشانه این است که شما دچار انسداد عروق و بیماری قلبی هستید. معمولاً یک رویداد کوتاه مدت است – چند دقیقه طول‌ می‌کشد. این یک هشدار است که بدون درمان، شما در معرض خطر حمله قلبی، ضربان قلب نامنظم (آریتمی) و ایست قلبی (ایست قلبی ریوی) هستید.

افتادگی دریچه میترال

افتادگی دریچه میترال به انگلیسی Mitral valve prolapse که به عنوان سندروم کلیک-سوفل، سندروم بارلو، دریچه میترال بالون یا سندروم دریچه فلاپی نیز شناخته می‌شود، برآمدگی یک یا هر دو فلپ دریچه میترال به دهلیز چپ در طول انقباض قلب است. در طول این عارضه ممکن است یک یا هر دو فلپ قلب به درستی بسته نشوند و باعث نشت خون به سمت عقب شوند. این مشکل که با عنوان نارسایی دریچه میترال قلب (جریان خون به عقب) شناخته می‌شود، در صورت وجود عموماً خفیف است. این برگشت خون ممکن است منجر به سوفل (صدای غیر طبیعی در قلب به دلیل جریان خون آشفته) شود. تخمین زده می‌شود که افتادگی دریچه میترال در حدود ۳ درصد از جمعیت رخ می‌دهد. گاهی اوقات افراد از این وضعیت به عنوان پرولاپس دریچه میترال نیز یاد می‌کنند. در بیشتر مواقع، افتادگی دریچه میترال در ابتدا علائم یا عوارض کمی ایجاد می‌کند و در برخی افراد اصلاً هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند. با این حال، افتادگی دریچه میترال ممکن است با گذشت زمان بدتر شود و عملکرد قلب را به نوعی مختل کند. هنگامی که دریچه میترال دچار اختلال می‌شود، می‌تواند خطر انواع مشکلات قلبی جدی، از جمله عفونت، آریتمی تهدید کننده زندگی و نارسایی احتقانی قلب را افزایش دهد.